Postavy

15.07.2015 19:48

Zdravím, milí čtenáři, u této povídky udělám něco, co je pro mé předchozí povídky neobvyklé - a tedy, že Vás již na začátku seznámím s některými postavami, které se budou v této povídce postupně vyskytovat. Článek bude vždy aktualizován, pokud přibude nějaká důležitější postava pro celý příběh, takže takhle to snad bude trochu přehlednější a nebude se to motat do samotného příběhu.

Teď se tedy seznamte s:

Alexandra Barton                                                   

20-ti letá studentka státní univerzity v Bemidji. Stejně jako Ness studuje chemii, avšak raději by se stala odborníkem na problematiku DNA. Fascinují ji poloupíři. To, jak se v nich kříží dvě existence – jak ta lidská, tak upíří poskytující jim mládí a nesmrtelnost.

Pokoušela se dostat do party ke Coleovi, ale byla na něj moc aktivní.

Ve škole je však klikařka a snad z každého problému se dokáže vymluvit nebo to hodit na někoho jiného. Rodiče jí nikdy nic neodpírali, přesto z Alex nevyrostla žádná rozmazlená holka. Je typ člověka, co ví, co chce a jde si za tím, ať už to stojí sebevíc.

 

 

Derek Orban

22-ti letý student a hráč ledního hokeje za školní tým. Kvůli nedostatku kreditů pro státnice byl nucen zapsat si doplňující předmět, kterým se stala chemie.

 Od dětství je velkým fanouškem a v současné době i hráčem hokeje.  Každá universita si tajně přeje, aby za ni hrál. Avšak, hokej není jediná věc, pro kterou má slabost. Patří mezi ně i pěkné dívky. Ne že by je však vždy využil a odkopl, pouze mu vztah nikdy nevydrží dostatečně dlouho.

O upírech si nemyslí nic dobrého, avšak s jejich potomky vcelku vychází – tedy až na Cole, se kterým vychází jenom hrstka lidí, které si sám vybral jako svou partu přátel.

 

 

 

Paul Ward

Stejně jako Derek je 22-ti letý studen a hráč ledního hokeje původem z Las Vegas. S Derekem jsou nejlepší přátele snad od prvního dne na univerzitě, přestože si nejsou skoro vůbec podobní.

Hokej hraje jenom pro zábavu nikoli, že by se tím chtěl v budoucnu živit. Svou kariéru si představuje trochu jinak – usedleji. Před nějakou dobou se rozešel s dlouholetou přítelkyní a teď se konečně dostává úplně zpět ke svému společenskému životu. Což je právě akorát, jelikož do města zrovna přijíždí Ness a její vzhled Paula natolik omámí, že ji touží poznat trochu blíž.

Za život se moc s nesmrtelnými nesetkal, proto si zatím obrázek mohl utvořit jenom z toho, co o nich slyšel – mnohdy to nebylo nic dobrého, ale u Ness váhá s tím, udělat si špatný úsudek.

Otec byl talentovaný hráč na kytaru s malou kapelou. Od něj taky získal Paul zálibu k hudebním nástrojům a otcovu kytaru opatruje jako oko v hlavě od doby, co jeho otec zemřel. Sám na ni umí trochu hrát.

 

Cole Trent

73-ti letý zatrpklý poloupír, který od života nečeká zrovna nic pěkného. Smrt jeho matky hned po jeho narození v něm vyvolala obrovskou nenávist k otci. Většinu svého života prožil s bratrem, který se o něj stará a snaží se krotit jeho temperamentní povahu, která mu bývá mnohdy přítěží.

Po zničení jeho otce ho posedla touha zničit všechny upíry, takže se přidal na krátkou chvíli k radikální frakci svého druhu, která nenáviděla své stvořitele. Po pár letech se jim podařilo podkopat základy mocné upíří rodiny Volturi a donutit je ke skrývání. Tehdy, při všech těch bojích, se o upírech dozvěděli lidé.

Colea netěší nic víc, než pohled na škvařící se upíří tělo a jeho křik, když podléhá pravé smrti.

 

 

Liam Drummond

86-ti letý poloupír, starší bratr Colea. Je umírněnější formou svého bratra. Nenáviděl upíry stejně jako on, ale smířil se s pomstou spáchanou na jejich společném otci. Teď se snaží žít spořádaný klidný život bez nějakých mocenských bojů.

Jakkoliv s Colem zastávají rozdílné postoje, co se týká nakládání s upíry, oba jsou si velmi blízcí. Liam Colea doslova vychoval, zatímco společně spřádali plány na zničení jejich otce. Vina za smrt jeho matky ho stále pronásleduje, přestože se na první pohled zdá být velmi silný.

Bojuje jenom tehdy, pokud je v ohrožení jeho vlastní rodina.