46.kapitola - Pijeme kolu

10.01.2010 09:30

Bellin pohled:

Lilly přišla se skvělým nápadem. Jelikož nám z toho předvánočního shonu ve škole už všechno lezlo na nervy, navrhla, že bychom si mohly udělat malou dámskou jízdu a já a Lee jsme hned nadšeně souhlasily. Elinor se k nám nepřidala, měla už jiné plány, ale to vůbec nevadilo.

Ze školy jsme už do Swords nejely. Rovnou jsme se vydaly do města. Vzduchem kroužilo několik prvních vloček letošního sněhu a já jsem si ho náramně užívala, no považte, takovou podívanou v Atlantě moc často nemáme. Natahovala jsem ruce a chytala je. Holky ze mě měly nejprve legraci, ale potom se ke mně přidaly a nakonec se to zvrhl v soutěž o nejhezčí vločku.

Hrozně jsme se tomu smáli a lidé, kteří nás míjeli na ulici, si museli myslet: Proboha, z kterého blázince ty holky utekly. Ale nám to bylo upřímně fuk. My jsme si jenom užívaly jednoho volného odpoledne. Nakukovaly jsme do výloh a vymýšlely, jaké dárky by bylo pro toho či onoho nejlepší a byla to snad ještě větší zábava než chytat vločky. Nápady, které jsme měly, byly vážně k nezaplacení.

Kromě lidí na ulici z nás šílely i prodavačky v buticích, které jsme si vybraly jako oběť naší veselé nálady. Vešly jsme dovnitř a pokaždé si tam udělaly malou přehlídku. Nejpovedenější však byla v obchodu se spodním prádlem. Holky nedaly jinak, než že si musím vyzkoušet jedno skvělé kombiné a protože jsem díky nim byla ve skvělé náladě, nic jsem jim neodepřela a hned vešla do kabinky.

Ven jsem vylezla jen v krajkovém kombiné a všichni v tom malém krámku na mě zůstali zaraženě koukat. Rychle jsem se proto otočila zpátky do kabinky, abych se ještě jednou prohlédla v zrcadle, ale neshledala jsem žádnou chybičku, proto jsem znovu vykoukla ven. Konečně jsem pochopila ty pohledy. Dámy s korpulentnějšími těly si mě závistivě prohlíželi a jeden muž, který tu byl s manželkou, dostal pohlavek, kvůli pohledu, který věnoval mým skoro obnaženým vnadám. Holkám to pro změnu přišlo velmi zábavné a já jsem chtěla chudáka ochránit před dalšími pohlavky a šla se raději obléknou do něčeho méně vyzývavého,

 

Edwardův pohled:

Pociťoval jsem, že Damon náš vztah s Bellou hodně ohrozil. Tušil jsem, že to budu mít těžké. Těžké získat si její důvěru i lásku, ale taky jsem věděl, že s ní nemůžu být stále a všude a rozhodl se jí dopřát trochu volnosti.

Dneska měla s několika kamarádkami vyrazit do Dublinu. Chtěly si udělat dámskou jízdu a já jsem to s povděkem přijal. Bella potřebovala přijít na jiné myšlenky, nebo by se z toho zbláznila. Viděl jsem na ní, jak to všechno kolem mojí upíří podstaty a Damona je na ni moc.

Jediný kdo moc nadšený nebyl, byla Alice, protože ji nevzali sebou a ona měla vizi, jak holky chodí po buticích a nakupují oblečení. Celou cestu, co jela se mnou a Jasperem domů se jenom mračila a přestože se ji snažil Jasper uchlácholit a dobrovolně se uvrtal do příštího nakupovacího maratonu, moc jí to náladu nezvedlo.

 

Bellin pohled:

Ano, Edward měl pravdu. S holkami jsem přišla na jiné myšlenky. Prošly jsme snad všechny obchody, co jich v Dublinu je a potom jsme se rozhodly, že si někam zajdeme sednou na pivo a tak jsme si to zamířili do jedné vysloveně vyhlášené pivnice.

Sedly jsme si ke stolku a rovnou si objednaly. Lilly nám vyprávěla o Francii, své rodině a nakonec jsme se všechny shodly, že takovou rodinu bychom chtěly mít. Lilly nám dokonce ukázala fotku svého bratra Nicholase. No jo, je to vážně fešák, holky se nad ním hned začaly rozplývat a hlavně Lee, která je na ty exotické týpky, ne na ty nudné, kteří se vyskytují v Dublinu.

Barman byl hodně šikovný mladý kluk, tak jsem si ani nikdy nevšimla, že mám prázdnou sklenku a už mi donesl další.

„Holky… škyt… jak pojedeme domů?“ zeptala jsem se asi kolem půlnoci, kdy už jsem byla ve značně podnapilém stavu a moje společnost také.

„Zavoláme si taxi.“ Navrhla Lilly.

„Dámy, ani volat nemusíme, podívejte…“ řekla vesele Lee a ukázala prstem ke dveřím „… podívejte, kdo se tu objevil.“ A ukázala na právě příchozího kluka, který byl v ten moment otočený zády a bavil se s barmanem, který potom ukázal na nás. Kluk mu poděkoval a potom se vydal k nám.

„Jacku, co tady děláš?“ zeptala jsem se trochu překvapeně.

„Říkal jsem se, že byste mohly potřebovat odvoz, tak jsem tu.“ Odpověděl a culil se na nás jako měsíček.

„Jsi zaltej…!“ seskočila jsem s barové stoličky, abych mu mohla dát pusu na tvář, jako poděkování, ale samozřejmě jsem to nevybrala a nakonec jsem skončila v Jackově náručí. „Díky…“ usmála jsem se na něj a jak už jsem byla podnapilá, dala jsem mu pusu místo na tvář rovnou na pusu.

„Nemáš zač. Pojď.“ řekl a vedl mě z lokálu ven. Ruku měl kolem mého pasu a tak mi vlastně pomáhal udržet rovnováhu. Já jsem měla ruku kolem jeho ramen a tak jsem si, z dobré nálady, začala hrát s jeho vlasy. Vůbec jsem mu cestu k auto neusnadňovala, spíše bych řekla, že právě naopak.

„Dej mi pusu… škyt.“ Promluvila jsem, když mě opřel o auto a hledal po kapsách klíčky. Nejprve se na mě vyjeveně podíval, ale potom mu to nedalo a přitiskl svoje rty k mým. Bylo to tak jiné, než se líbat s upírem.

Nakonec nás vyrušil až potlesk Lee a Lilly, které se také mátoživě dostaly z baru a mířily si to rovnou k autu. Odtrhla jsem se od Jacka, ale bylo to moc prudce a znovu mě musel chytit do náručí, abych se nemusela seznámit s chodníkem z příliš velké blízky.

Cestu domů jsem prakticky nevnímala. Seděla jsem na sedadle spolujezdce a pořád se pitomě culila. Jack si všiml mého výrazu a taky se usmál, ale jinak se rozhovor v autě nerozproudil.

 

„Jé, ale já tě nemám kam uložit!“ začala hned Lee, jakmile jsme se dostaly k nim domů. Lilly s ní byla domluvená a tak s ní Lee počítala, ale já jsem byla trochu nad počet, protože jejich dům jaksi není nafukovací, a když si Lein bratr dovedl dva kamarády na noc, bylo by nás v domě hodně.

„Můžeš zůstat u nás.“ Navrhl jednoduché řešení Jack a tak jsem bez řečí nasedla zpátky do auta a nechala se těch několik metrů dovést k nim domů. Jack mi pomohl z auta a já jsem na něj opět upadla. Naše tváře se ocitly zase moc blízko a já se na Jacka usmála a zase spojila naše rty.

Jack si mě k sobě tiskl a nehodlal mě pustit, Naše jazyky se pustily do složité hry a mě tu vůbec nepřišlo špatné. Tenhle večer mi nepřišel vůbec špatný. Jack si mě vyzdvihl do náručí a nesl k domu, tam mě na chvíli postavil zase na zem a odemkl dveře.

„Budeš muset spát u mě, nevadí?“ zeptal se Jack a i v tom chabém světle jsem viděla, jak mu hoří uši.

„Nevadí… škyt.“ Vešli jsme dovnitř a Jack mě hned vedl do svého pokoje. Sotva se za ním zavřely dveře, vrhla jsem se na něj a nedočkavě ho líbala. Ani nevím, jak jsem se během chvíle přemístili na postel a pokračovali v naší započaté práci.

 

Ráno jsem se probudila a hlavu jsem měla jako střep. Rozhlédla jsem se po pokoji a zjistila, že jsem v nějakém klučičím pokoji, ale nevěděla jsem, kde přesně. Nápověda přišla hned jak se vedle mě ozvalo zachrápání a já se podívala do Jackova spícího obličeje.

Panebože, co jsme to tu včera prováděli? Zděsila jsem se, když jsem se zvedla z postele a na sobě jsem měla jenom džíny, které byly ještě k tomu rozepnuté a tričko jsem raději ani neměla.

Koukla jsem na budík a bylo teprve sedm. V domě bylo ticho a tak jsem posbírala po pokoji svoje svršky a po špičkách jsem se vydala z Jackova pokoje. Všichni v domě ještě spali a tak jsem se rozhodla vytratit dřív než bych musela něco vysvětlovat. Nevěděla bych totiž, co říct protože jsem si nic nepamatoval.

Díky tomu, že Jack nechal klíče v zámku mohla jsem dveře potichu zavřít a hned jsem se taky vydala k Lee. Cestou jsem v kapsy od bundy našla i mobil a tak jsem naťukala Elinor krátkou, ale výstižnou zprávu. STAV SE PRO ME, JSEM V RUSH U LEE.

U Lee bylo taky veselo. Tedy pokud se střídání u záchodové mísy dá považovat za něco legračního. Zaklepala jsem na dveře a otevřela mi Lee, která měla obličej celý zelený a pod očima kruhy, jako by nespala snad týden. Podezírala jsem toho barmana, že kromě piva, které jsme si objednávali, nám tam míchal i něco jiného a raději ani nechci vědět, co to bylo nebo by se mi udělalo ještě víc špatně.

Když se vzbudil i zbytek domu a viděla nás Leina mamka, svolila, že nám udělá vývar, protože podle jejích slov jsme všechny vypadaly jako oživlé mrtvoly. Aspoň někdo má o nás starost. Ten vývar byl totiž moc dobrý a kupodivu se mi z něj nezvedl ani žaludek, bohužel jsem pořád nevěděla, co se včera všechno dělo.

„Holky, vím, že je to blbé, ale, co se včera dělo?“ zeptala jsem se, když jsem zase zalezla do Leina pokoje. Sedla jsem si na postel a holky zabraly další místa k sezení.

„Moc si toho nepamatuješ, co? Já taky ne.“ přiznala se Lilly.

„Holky tohle budeme muset někdy zopakovat, protože vy se potřebujete naučit, jak se správně pije, aby to nedopadlo zase takhle.“ posmívala se nám Lee.

„No, tak nám řekni, co se dělo, když podle tebe neumíme pít.“ zeptala jsem se, se smíchem a čekala, co z ní vyleze, ale to co řekla, mě docela překvapilo.,

„Ty se moc neozývej, byla si fakt hrozná! Já jsem jenom flirtovala s tím barmanem, a proto nám k tomu pivu asi taky něco přidal, ale ty ses doslova sápala po Jackovi, a kdybychom tě s Lilly nezastavili tak by sis to s ním snad rozdala přímo na parkovišti.“

„Panebože.“ Pomalu se mi začínalo vybavovat, co jsem včera dělala a celá jsem zrudla rozpaky. Jak jsem se mohla tahle opít?

„A co bylo pak?“ zeptala se Lilly, která se hihňala nad mým výrazem.

„Pak nás Jack odvezl domů, ale tady nebylo žádné volné místo, tak Bella nocovala u něj, ale co se dělo tam, to fakt netuším.“ pokrčila rameny a já jsem ještě víc zčervenala.

Dál jsme se ve vzpomínání na včerejšek nedostaly, protože někdo zaklepal na dveře a do pokoje nakoukla Elinor.

„Tak co, jedeme domů?“ zeptala se a s pobaveným výrazem na nás hleděla.

„Jo, to bude asi nejlepší.“ pomalu, aby se mi neudělalo blbě, jsem stanula a pomohla na nohy i Lilly. Lee nás vyprovodila až ke dveřím, kdy mi čerstvý vzduch udělal přece jenom trochu líp a pak už jsme jenom nasedly do auta a El nás odvezla domů.

 

Edwardův pohled:

Bella se vrátila až někdy po poledni. Celou noc jsem se o ni bál, ale Alice mě uklidňovala, že je to jenom klasický dívčí mejdan, který se jenom trochu protáhl. Přesto mu to, ale nedalo a šel jsem k jejímu domu a čekal, až přijedou domů.

Když jsem zaslechl na příjezdové cestě auto, schoval jsem se za nejbližší strom a čekal. Řídila Elinor a vezla jak Bellu, tak Lilly. Oddechl jsem si, přestože Bella i Lilly vypadaly jako by měli za chvíli umřít. Vrátil jsem se tedy domů a rozhodl se dát Belle trochu času na zotavení po zjevné kocovině a vrátit se až večer.

 

Bellin pohled:

Nevěděla jsem, kdy bude chtít Edward přijít, ale nehodlala jsem na něj čekat. Okno do pokoje jsem nechala pootevřené a rovnou jsem si lehla do postele. Trochu se mi motala hlava, ale žaludek byl už poměrně v pohodě, bolest hlavy se taky dala vydržet a já byla rozhodnuta na nějaký čas zase abstinovat.

V hlavě mi probíhaly útržkovité vzpomínky na včerejší noc. To jak jsme seděli v baru a vesele se bavili. Místní štamgasti s námi flirtovali a Lee jim to oplácela stejnou mincí. Jakmile jsme s Lilly něco málo vypily, taky jsme se do jejich hry zapojily a Lee si nakonec vyhlídla barmana. Když jsme začaly nakonec shánět někoho, kdo by nás odvezl, jako na zavolanou se ve dveřích objevil Jack,

Nabídl nám, že nás sveze a pomohl mi dostat se až k autu protože moje nohy vypovídaly poslušnost a já jsem na něm byla nalepená jako klíště, potom jsem si už jenom díky Lee pamatovala, že jsem se s ním na parkovišti líbila a zase se objevilo to příšerné okno. Co se dělo u něj v pokoji?

V takových myšlenkách jsem se pohroužila do spánku.

 

Probudil mě až chladivé pohlazení. Rozespale jsem otevřela oči a dívala se do těch jeho zlatavých.

„Nechtěl jsem tě vzbudit.“ promluvil do ticha pokoje.

„To je v pohodě, stejně bych už měla vstávat.“ Podívala jsem se na budík na mém nočním stolku. Bylo deset večer. To jsem spala tak dlouho? Proč mě nikdo nevzbudil?

„Jak jste si to s holkami užily?“ zeptal se a posadil se za mnou na postel. Když jsem si znovu vzpomněla na včerejší večer byla jsem zase rudá jako rak a znovu jsem byla, jako už tolikrát ráda, že nedokáže číst moje myšlenky. Nechtěla jsem, aby se dozvěděl, o tom kde jsem se probudila a navíc nevěděla, co se té noci stalo.

„Skvěle, byla to opravdu zábava.“ řekla jsem mu vlastně pravdu. Byla to velká zábava jenom nevím, jak přesně skončila. Na okamžik jsem se zamračila, ale potom jsem tu myšlenku zahnala. Přece kdyby se něco stalo tak bych neležela oblečená v kalhotách, no ne? Pro jistotu se, ale Jacka zeptám.

„Tak to jsem rád.“

„A co jsi dělal, celý den ty?“ snažila jsem se odvést pozornost jiným směrem.

„Snažil jsem se, udobřit si Alici, která byla trochu naštvaná, že jste ji nevzaly sebou, protože vás viděla v několika obchodech a potom jsme se snažili zjistit od Damona, kdy přesně přijedou Volturiovi. Alice je totiž viděla, měla by to být jejich poslední návštěva a my bychom se konečně mohli zbavit Damona.“ Řekl a políbil mě.

Zbavit se Damona jednou pro vždy? Já určitě spím a to je jeden z nejhezčích snů jaký můžu mít. Zajásala jsem v duchu a ponořila se do Edwardova polibku. Stáhla jsem ho na sebe a začali jsme se zase mazlit.

Přejížděla jsem mu rukama po celém těle a pomalu mu rozepínala jeden knoflíček košile za druhým. Jenom jemně zavřel a tím mě povzbudil, abych pokračovala.

„Edwarde…“

Diskusní téma: 46.kapitola - Pijeme kolu

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek